Читај ми!

Професорка која је претрпела насиље у школи остала без пуног фонда часова, колеге протестовале

Марија Стевановић, професорка која је прошлог новембра претрпела насиље на часу, ове школске године ради у три школе, две у Трстнику и једној у Крушевцу. За пун фонд часова недостаје јој 24 одсто. Иако је конкурисала на упражњено место за професора енглеског у једној крушевачкој основној школи, њена молба је одбијена.

Професорка енглеског језика Марија Стевановић која је у Техничкој школи у Трстенику у новембру на часу доживела физичко, психичко и дигитално насиље од стране тојице ученика који су јој измакли столицу одржала је два часа у свом одељењу.

"Све је било нормално, причали смо о толеранцији, различитостима, све оно што је написано у смерницама министарства. Ја  бих волела да се цела прошла година није десила, да је прошла школска година била као и све остале, па макар ја и остала сада технолошки вишак", каже Стевановићева.

Oве школске године Стевановићева ради у три школе - две у Трстнику и једној у Крушевцу. За пун фонд часова недостаје јој 24 одсто. Иако је конкурисала на упражњено место за професора енглеског у једној крушевачкој основној школи, њена молба је одбијена.

Због тога што је Марија Стевановић технолошки вишак и што њен проблем није адекватно решен, у знак подршке, раније данас окупила се група грађана и њених колега.

Како истиче професорка математике Нела Спасојевић, све је могло да се реши, али није било добре воље.

"Бољом расподелом, мало већим ангажовањем свих и разумевањем за колегиницу није морало да дође до тога да после свега што је доживела и преживела остане без пуног фонда часова", сматра Спасојевићева.

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу