Читај ми!

Поруке министарске просвете ђацима и наставницима

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је полазак у школу свим ученицима првог разреда основне школе и пожелела пуно успеха у новој школској године свим ученицима основних и средњих школа, као и учитељима, наставницима и свим запосленима, саопштило је Министарство.

"Учењем првих слова, писањем и читањем правите прве кораке на дугој и узбудљивој стази стицања нових знања. Ако вам се и учини да овај почетак није лак, мој савет је да будете одважни, вредни, марљиви и истрајни. Успех и добре оцене неће изостати", поручила је Славица Ђукић Дејановић ученицима који су први пут сели у ђачке клупе.

Навела је да је школа место где се стичу нови другови и пријатељи и пожелела ученицима да се увек осећају добро у школи коју похађају.

"Пред вама је још једна наставна година током које ћете стицати нова знања, вештине, али и лична својства значајна за даље школовање и вашу будућност. На том путу образовања и васпитања, као и до сада, имаћете најбоље савезнике у својим наставницима који ће вам свакодневно и даље пружати безрезервну подршку", истакла је министарка у писму ученицима.

Она је ученицима поручила да не забораве на поштење, искреност, солидарност, толеранцију и разумевања, као и значај другарства.

"Поштујте своје наставнике, друге ученике у школи, имајте сензитивности за различитост, јер ћете тако показати да поштујете себе", навела је министарка. Она је истакла улогу и значај наставног особља.

"На том путу образовања и васпитања, као и до сада, имаћете најбоље савезнике у својим наставницима који ће вам свакодневно и даље пружати безрезервну подршку. Они на сваком часу и ваннаставној активности ослушкују ваше афинитете са жељом да у сваком од вас пробуде скривена интересовања и развијају ваше потенцијале радујући се сваком вашем успеху", навела је министарка.

Истовремено, она се захвалила свим запосленима у образовном систему на ангажованости и поручила им да је уверена да ће и ову школску годину успешно да реализују.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије