Читај ми!

У "Рибникару" реновиране учионице, настава само у делу зграде

Почетак ове школске године другачији је од претходних. Прва наставна недеља је тематска, док ће се у другој процењивати знање, али без оцењивања. Све те промене уследиле су због трагедије у школи "Владислав Рибникар" на Врачару. Ђаке те школе овог 1. септембра дочекале су реновиране учионице, а настава и нижих и виших разреда одвијаће се у делу школе који се налази у Улици Светозара Марковића.

Око хиљаду ђака Основне школе "Владислав Рибникар" сачекале су реновиране учионице, и то у делу зграде који се налази у Улици Светозара Марковића.

Целокупна настава за ученике и нижих и виших разреда одржаваће се у том делу зграде.

У току је друга фаза радова у тој школи, а очекује се да спољни радови буду завршени до октобра.

Препорука ресорног министарства свим медијима је да се камерама и фото-апаратима не прилази школи како се не би узнемиравали ученици.

Након трагедије која се догодила у "Рибникару" улаз у ту школу из Улице краља Милутина је затворен и тако ће бити надаље. Испред тог улаза су само полицијски службеници који су задужени за безбедност испред и око школе.

Тај део зграде у основној школи "Владислав Рибникар" биће претворен у меморијални комплекс. Још се разговара о томе како ће изгледати, а према најавама надлежних, кључну реч у свему томе имаће родитељи страдале деце.

Појачане полицијске екипе

Појачане су полицијске екипе испред школе "Владислав Рибникар", али то није слика која се види само испред те школе, већ и испред свих основних и средњих школа овог јутра и свих наредних дана.

Полицијски службеници ће у складу са једним од основних циљева у овој школској години – појачања безбедности, бити распоређени у школама пре, током трајања и након завршетка наставе, и то у обе смене.

Поред безбедности, један од приоритета у овој школској години је и унапређење васпитног рада са ученицима, па ће у складу са тим један од основних циљева бити развијање емпатије и позитивних вредности код ученика.

С тим у вези, Министарство просвете издало је смернице и препоруке које су послате свим школама у Србији, а међу тим смерницама је и то да ће прва наставна недеља, која званично почиње у понедељак 4. септембра, бити тематска.

Током те недеље биће организоване радионице, а о њиховој форми и садржају одлучиваће наставници и деца.

У другој наставној недељи, од 11. септембра, наставници и учитељи процењиваће знање, али без оцењивања.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу