Читај ми!

Јелена Дракулић Петровић нова власница НИН-а

Рингијер Србија д.о.о Београд – Стари град, компанија у стопостотном власништву швајцарске Рингијер АГ, главни акционар медијске куће НИН од 2009. године и издавач недељника НИН, саопштио је да је пренео целокупни власнички удео у НИН-у д.о.о. генералној директорки Рингијер Србија д.о.о. Јелени Дракулић Петровић.

Како се наводи, НИН (скраћеница за Недељне информативне новине), најстарије су недељне новине на Балкану које је основала група интелектуалаца 26. јануара 1935. године.

У саопштењу се наводи да су "девет деценија касније, Недељне информативне новине лидер на тржишту друштвено-политичких часописа у Србији".

"Оно што је додатна вредност медијског бренда НИН је НИН-ова награда критике за роман године, установљена 1954. године, која се додељује најплоднијим писцима и која је била и остала значајан догађај у књижевној култури", истиче се у саопштењу.

"Уверени смо да НИН д.о.о. под вођством Јелене Дракулић Петровић има будућност која обећава. Својим дугогодишњим успешним искуством у медијском пословању, она ће наставити успешан развој реномираног НИН-а”, изјавио је Марк Валдер, генерални директор Рингијер АГ.

Јелена Дракулић Петровић изјавила је да јој је "част да преузмем НИН – респектабилни лист за политичка, друштвена и културна питања, после 20 година професионалног ангажмана у оквиру Рингијера".

"Настављамо да негујемо независност, поверење и информисаност са критичким освртом на друштвено-политичке догађаје. Мој фокус и даље остаје на успешном професионалном пословању Рингијер Србија д.о.о, који ове године обележава 27 година у нашој земљи“, рекла је Јелена Дракулић Петровић, генерална директорка Рингијер Србија д.о.о и нови власник НИН д.о.о.

У саопштењу се наводи и да је трансакција завршена и додаје да то значи несметан пренос власништва.

Обе стране су се међусобно договориле да не откривају детаље преноса власничког удела, закључује се у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво