Читај ми!

Ванредна ситуација због обилних падавина у Петровцу на Млави

Због обилних падавина које су у среду погодиле општину Петровац на Млави, проглашена је ванредна ситуација на предлог Штаба за ванредне ситуације.

У среду ујутру, у периоду између пет и седам сати, пало је око 120 литара кише по метру квадратном, што је проузроковало изливање бујичних потока. 

"Надошао је ниво водостаја реке Млаве и због изливања потока на појединим деоницама проглашена је ванредна ситуација како би била покренута неопходна механизација и како би штета у што краћем року била отклоњена", рекла је за Танјуг шефица кабинета председика општине Петровац на Млави Христина Ђорђевић.

Према њеним речима, тренутна ситуација није критична, а вода се углавном повукла у своја корита.

"Најгоре су била погођена сеоска насеља Шетоње, Рановац, Велико Лаоле, Лесковац. Углавном су били поплављени усеви, а вода се излила и на неколико путних деоница. У Стамници је и неколико домаћинстава под водом", истакла је Ђорђевићева.

Како је навела, штета још није процењена, у току је прикупљање информација, а после повлачења воде, почеће санација најкритичнијих деоница.

"Формирана је комисија за процену штете, сутра ће кренути на терен, тако да ћемо имати неке информације о штети", навела је Ђорђевићева.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара