Читај ми!

Цариници открили велике количине кријумчареног чаја за мршављење из Турске

У претходних неколико дана на граничним прелазима одузето преко 750 кутија чаја за мршављење и 50 бочица сирупа за добијање на тежини, саопштено је из Управе царина РС.

Последњи такав случај забележен је 15. августа 2023. године на прелазу Градина, у аутобусу који саобраћа на редовној линији Турска–БиХ. Током детаљног прегледа откривено је да су испод седишта, у пртљажнику и у тоалету аутобуса скривене три велике кесе испуњене чајевима за мршављење и сирупима за добијање на тежини.

Укупно је откривено 50 кутија чаја за мршављење ''Trex Tea'' и 50 бочица сирупа за добијање на тежини ''Sipraktin'', вредних преко 150.000 динара, за које се као власник пријавио један од возача.

Дан раније је, на истом граничном прелазу, ради контроле задржан камион који се из Турске упутио ка унутрашњости Србије. Цариници су након истовара робе и упоређивања документације закључили да је камион поред пријављене, превозио и више од тоне непријављене робе.

У спорном товару је, међу фармеркама, дуксевима, тренеркама, мајицама и дресовима, за које се сумња да повређују право интелектуалне својине познатих робних марки, откривено и 500 кутија турског чаја за мршављење ''Trex tea''.

Низ покушаја кријумчарења чаја за мршављење почео је 11. августа када је непријављени чај откривен у пртљажнику још једног аутобуса који се враћао из Турске.

Наиме, тада су цариници у пртљагу и кесама 58-годишње путнице открили 202 кутије чаја које није пријавила, иако је то обавеза и путника који остају у земљи, и оних који кроз њу само пролазе.

Део личног пртљага сваког путника може бити само роба у количини за личну употребу, а никако она која је очигледно намењена даљој препродаји. Уз то, кријумчарење и коришћење било каквих неиспитаних препарата може представљати потенцијални ризик по здравље.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара