Читај ми!

Почело полагање завршног испита у августовском року – тест из матерњег језика полагала 164 ученика

Тест из српског односно матерњег језика полагала су 164 ученика осмог разреда, саопштило је Министарство просвете. Сутра ће полагати тест из математике, а у петак 18. августа трећи тест из предмета по избору.

Завршни испит у августовском року, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2022/2023. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину, реализује се 16, 17. и 18. августа 2023. године, истакли су из Министарства просвете.

Данас су тест из српског односно матерњег језика на завршном испиту полагали ученици осмог разреда који из различитих објективних разлога нису полагали у јунском року, њих 164. Сутра ће полагати тест из математике, а у петак 18. августа трећи тест из предмета по избору.

Такође, полазници функционалног основног образовања одраслих, који из неког разлога нису завршили основну школу, полагали су данас завршни испит, њих 95, полагањем једног теста.

Коначни резултати завршног испита биће познати 21. августа, док је упис ученика у средње школе у трећем уписном кругу непосредно у школи, у четвртак и петак, 24. и 25. августа 2023. године.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара