Читај ми!

Девојчица која је била заточена у Миријеву се опоравила, спремна за полазак у школу

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић посетила је малолетну Л. П. и њену хранитељску породицу у коју је девојчица смештена средином јуна, након опоравка у здравственој институцији, а после тешког родитељског занемаривања. Како се наводи у саопштењу Министарства, девојчица се потпуно опоравила и спремна је за полазак у школу.

Из Министарства за бригу о породици и демографију су саопштили да се девојчица из Миријева здравствено опоравила, напредује према очекивањима стручњака који прате њен развој, а у хранитељској породици, која се овим хуманим послом бави од 2004. године, обезбеђени су јој сви услови за одрастање.

Додали су да се девојчица спрема за полазак у школу, а на тестовима за упис је показала изузетне резултате.

Министарка Дарија Кисић је изразила задовољство што се девојчица опоравила и што ће ускоро да седи у клупи са вршњацима, да се дружи, игра, учи и има безбрижно детињство, као што треба да га има свако дете, нагласивши да је то најважнија победа.

Министарка је захвалила хранитељској породици која је девојчици, како је истакла, пружила љубав, пажњу, сигурност и топлину дома, што је додатно помогло да се она брзо опорави од тешкоћа кроз које је прошла.

Она је указала на велики значај хранитељских породица за децу без родитељског старања.

"Хвала свим хранитељским породицама које пружају љубав овој деци, која им је преко потребна да би наставила свој живот и била срећна", навела је Кисићева.

Да подсетимо, након што је 24. марта ове године извршен претрес стана на Звездари, у коме је пронађена осмогодишња Л. П., тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за њеним оцем који се дао у бекство, али је после неколико дана пронађен и ухапшен.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара