Читај ми!

Универзитет у Београду најбоље рангиран универзитет на Западном Балкану

Универзитет у Београду ове године нашао се између 301. и 400. места на Шангајској листи, што је боља позиција у односу на прошлу годину када је био у групи од 401. до 500. места.

Универзитет у Београду је најбоље рангиран универзитет на Западном Балкану, док је Универзитет у Новом Саду задржао прошлогодишњу позицију између 901. и 1000. места, показују објављени подаци.

Универзитет у Загребу је задржао прошлогодишњу позицију између 401. и 500. места, док је Универтитет у Љубљани између 601. и 700. места.

Први је Универзитет Харвард, следе Станфорд и МИТ, Кембриџ, Беркли, Принстон, Оксфорд, Колумбија, Калтек и Чикаго.

Ђокић: За светски релевантне резултате неопходно веће и систематичније улагање

Ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић изразио је изузетно задовољство због великог успеха и упутио честитке свим професорима, истраживачима, сарадницима и студентима.

“Универзитет би требало непрестано да тежи да подиже свој углед и статус. Постоје три утицајне листе које рангирају универзитете, а Шангајска je највидљивија, па се сматра и најважнијом”, истакао је Ђокић и додао да је за светски релевантне резултате неопходно веће и систематичније улагање у универзитетско образовање и истраживања, као и развој и јачање алумни мреже, подстицање међународне сарадње, успостављање последокторских позиција и повећање броја научних пројеката.

Ђукић Дејановић: Напредак потврда резултата и залагања професора и истраживача

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је Универзитету у Београду и оценила да је напредак и добар пласман два универзитета из Србије потврда резултата и залагања професора и истраживача, који су квалитетом својих радова допринели да се позиција на тој престижној листи поправи у односу на прошлу годину.

Како је министарка навела, свакако овом успеху допринела је и брига и веће улагање државе у развој универзитетске и научне инфраструктуре, које су значајан предуслов за успешан рад професора и научника, саопштило је Министарство.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара