Читај ми!

Акција контроле саобраћаја, подаци све гори – двоструко више прекорачења брзине него прошле године

У седмодневној акцији појачане контроле саобраћаја, полиција је регистровала више од 30.000 прекорачења брзине на путевима у Србији – готово двоструко више него у претходној акцији у истом месецу прошле године.

Од почетка године, због неприлагођене брзине, у 140 тешких саобраћајних несрећа погинуло је 155 људи. Појачаним контролама саобраћајна полиција настоји да утиче на лошу статистику, али судећи по подацима последње велике контроле, они су све гори.

У седмодневној акцији полиције "Роудпол", ангажовани су сви уређаји за мерење брзине – радари, пресретачи и видео-надзор.

За седам дана, возачи су направили више од 30.000 прекршаја – прекорачења брзине на путевима у Србији, готово двоструко више него у претходној акцији у истом месецу прошле године.

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Бојан Радовановић каже за РТС да су припадници саобраћајне полиције открили више од 700 прекршаја управљања возилом под дејством алкохола, 58 случајева вожње под дејством психоактивних супстанци и 2.400 прекршаја возача и путника у возилу због некоришћења сигурносног појаса.

Ових дана, на ауто-путевима због гужве многи возе зауставном траком.

Од почетка године, наводи Радовановић, евидентирано је око 420 таквих прекршаја.

Предвиђена је новчана казна од 20.000 до 40.000 динара, шест казнених поена и забрана управљања у трајању од три месеца.

"Међутим, и поред тога, ми откривамо такве прекршаје, а правилним позиционирањем полицијских службеника на ауто-путу и у наредном периоду ћемо континуирано предузимати мере како бисмо санкционисали такву врсту прекршаја", истиче Радовановић.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара