Читај ми!

Спор око бине на Нишвилу, директор фестивала тврди да је нападнут

Директор Нишвила тврди да је физички нападнут због спора са руководиоцем Метеоролошке станице у Тврђави у Нишу. Шеф Метеоролошке станице, међутим, каже да не зна ко је физички напао Благојевића и да није повезан са тим.

Директор Нишвила Иван Благојевић саопштио је су на Нишвил џез фестивалу отворене све бине, осим књижевне због спора са Метеоролошком станицом у Нишу, где је требало да буде бина.

Благојевић је рекао да je руководилац станице Зоран Васиљевић тражио да се огради цела зграда метеоролошке станице и опсерваторија од "потенцијалних опасних хулигана“.

Директор Нишвила каже да то није тражено када су у Тврђави певали Аца Пејовић или Цеца, а и никада раније на Нишвилу.

Благојевић зато тражи да држава дâ граду комплетну Тврђаву на управљање као што је то урађено са Калемегданом, а да метеоролшка станица треба да буде исељена због тога.

Директор Нишвила каже да је јуче доживео физички напад, који повезује са расправом са руководиоцем Метеоролошке станице и да је реч о ударцу у тело.

Зоран Васиљевић, шеф Метеоролошке станице, рекао је за РТС да су тражили ограђивање простора, јер је Нишвил тражио да за књижевни програм користи њихову терасу и двориште, као што је то било 2018. године.

Међутим, њихово искуство је било негативно, јер им је програм ометао редовне активности. Поред тога у дворишту станице су боце са течним водоником и хелијумом, са којима грађанство не би требало да буде у контакту.

Васиљевић каже да не зна ко је физички напао Благојевића и да није повезан са тим. Рекао је да се директор Нишвила понашао бахато и да је због узнемиравања запослених, два пута тражена помоћ полиције.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара