Читај ми!

Вучић младим спортистима: Сањајте велике снове

Председник Србије Александар Вучић примио је младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре - учеснике кампа "Србија те зове 2023". Поручио им је да сањају велике снове јер, како је рекао, само тако могу да остваре велике ствари.

Више од 200 младих спортиста са КиМ, као и њихови вршњаци из Републике Српске и региона бораве у Београду од 1. августа у оквиру летњег спортског кампа.

Председник Александар Вучић примио је младе спортисте и поручио им да сањају велике снове јер, како је рекао, само тако могу да остваре велике ствари.

"Не постављајте себи мале циљеве. Немојте да уживате у оговарању и критиковању других других, размишљајте шта ви можете да учините за себе, своју породицу и земљу", поручио је Вучић и додао да се марљивост и пожртвованост увек исплате.

Он је учесницима кампа "Србија те зове 2023" који, како је навео, већ четврту годину заредом долазе из САД, западне Европе, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Хрватске, Републике Српске захвалио што долазе у Београд и показују толику љубав према Србији.

"Радујем се вашем доласку овде. То је 10 или 11 дана. Могли сте да останете још мало, да уживате у Београду и Србији", рекао је председник.

Он је захвалио српским кошаркашким репрезентативкама и свима који су радили са децом.

Вучић је истакао да је уверен да је спортски дух оно што је несаломиво и ствара вредне и марљиве људе који ће високе циљеве ставити пред себе, додајући да они који се баве спортом знају и да губе, али и да је победа циљ.

Наводећи да је тема ЕКСПО 2027. "Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све", Вучић је рекао да млади могу помоћи у тој изложби.да је Србија њихова земља и да их увек чека.

Приликом пријема у Палати "Србија" девојчица из Обровца у Хрватској је председнику Вучићу поклонила заставу, а заједнички поклон свих учесника кампа "Србија те зове 2023" је дрес са њиховим потписима.

Спортски камп "Србија те зове", који организује Удружење "Спортстарс", одржава се од 1. до 11. августа у Дому ученика средњих школа "Патријарх Павле" у Београду.

Овај камп четврту годину заредом окупља децу из српских енклава на Косову и Метохији, региона и дијаспоре која, поред свакодневних спортских активности, уче и о историји Србије и посећују значајна места у Београду.

Пријему у Палати Србија присуствовали су представници Министарства спорта и један од организатора кампа Андреја Младеновић.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво