Читај ми!

Министарка правде са Матићем о безбедности и заштити новинара

Министарска правде Маја Поповић разговарала је са Вераном Матићем, чланом Сталне радне групе за безбедност новинара, председником Комисије за истраживање убистава новинара Владе Србије и председником Управног одбора Асоцијације независних електронских медија о актуелним питањима везаним за безбедност новинара.

Веран Матић је на састанку упознао Мају Поповић са радом Сталне радне групе за безбедност новинара и СОС телефона за пријављивање претњи и напада на новинаре, саопштило је Министарство.

У разговору је указано и на предности успостављања система контакт тачака Врховног јавног тужилаштва, Министарства унутрашњих послова и новинарских удружења, како би се хитно реаговало у случајевима угрожавања безбедности новинара и медијских радника.

Поповићева је обавестила Матића да је Министарство правде покренуло поступак надзора над радом Вишег суда у Врању због нестанка списа предмета.

На састанку је указано и на потребу бољег нормативног уређивања заштите безбедности новинара, закључује се у саопштењу Министартва правде.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије