Читај ми!

Геодетски завод и јавни извршитељи предлажу решење за проблем уписа у катастар

Републички геодетски завод и Комора јавних извршитеља започели су активности на предлогу измена Закона о извршењу и обезбеђењу које би јавним извршитељима требало да дају основ да помогну грађанима и привредним субјектима у решавању проблема старе и непотпуне документације приликом уписа у катастар, најавиле су те организације.

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и председник Коморе јавних извршитеља Бојан Костић су након састанка, у заједничком саопштењу, оценили да проблем непотпуне документације гуши цео ланац институција које грађани морају да прођу у поступку уписа у катастар. 

"Изменама Закона које припремамо дајемо могућност колегама извршитељима да утврђују веродостојност документације и помогну грађанима у целом процесу. На тај начин ћемо убрзати целу процедуру, а грађани ће у законском року своју имовину моћи да упишу у катастар непокретности", рекао је Драшковић.

Из Коморе јавних извршитеља наглашавају да су спремни да своје капацитете ставе на располагање за решавање овог проблема који, како кажу, већ годинама уназад мучи грађане и привреду.

"Као људи који су стално на терену, разумемо са каквим се ситуацијама грађани суочавају. Ово је један од оних проблема који деценијама није решаван и време је да се заједно потрудимо како би људима олакшали упис њихових непокретности у катастар", истакао је Костић.

Нацрт измена и допуна Закона ускоро ће бити достављен Министарству правде и очекује се да ће га надлежно Министарство прихватити и у што краћем року послати у  Скупштину Србије на усвајање, закључује се у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара