Читај ми!

Вучић проглашен за почасног грађанина Суботице

Скупштина града Суботице, на данашњем заседању, доделила је звање почасног грађанина Суботице председнику Србије Александру Вучићу.

На предлог градоначелника Суботице Стевана Бакића, за доделу највишег градског звања председнику Србије гласало је 49 одборника од 53 присутних.

У дискусији, представници владајуће коалиције, одборници СНС-а и Савеза војвођанских Мађара, истицали су значајан допринос Александра Вучића миру и стабилности, економском развоју, великим инфраструктурним инвестицијама у Суботици и одличним српско-мађарским односима.

Представници опозиције, Покрета за грађанску Суботицу, ЛСВ и Нове ДСС наводили да председник Србије није Суботичанин и да није заслужио највеће признање града.

Звање Почасни грађанин Суботице додељује се за истакнуто и трајно животно дело у области науке, привреде, уметности и образовања и васпитања, као и за резултате постигнуте у јавном животу и развоју културног стваралаштва физичким лицима, која су својим делима и чињењима допринела подизању угледа града Суботице у земљи и иностранству, наводи се у образложењу скупштинске одлуке.

Диплома и плакета Почасног грађанина се уручују на Дан града, 1. септембра, на свечаној седници Скупштине града Суботице.

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу