Читај ми!

Вечерас церемонија отварања последње деонице Обилазнице око Београда

Последња деоница Обилазнице око Београда, од тунела Стражевица до Бубањ Потока у дужини од 9,74 километра, биће пуштена данас у саобраћај. После више од 30 година градње, од Батајнице до нишког ауто-пута код Бубањ Потока, моћи ће да се стигне ауто-путем са укупно шест саобраћајних трака, у дужини од 47 километара. Церемонији отварања присуствоваће председник Србије.

Све је спремно за отварање Београдске обилазнице и за пуштање саобраћаја, али тек од сутра путници који буду путовали од Загреба, Будимпеште или Ниша неће морати да пролазе кроз центар града, тачније кроз део ауто-пута који пролази поред Сава центра и иде преко Газеле.

 

Секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Михајло Мишић очекује да ће саобраћајна слика Београда од сутра бити другачија.

"Сваки пут кад сам долазио овде на разговор, кретао сам се овим старим кружним путем и размишљао како је последњи пут како милим у некој колони која је потпуно без контроле, пет километара на сат. Надам се да ће сутра све то бити другачије, да ће саобраћајна слика града бити другачија од пуштања обилазнице", рекао је Мишић.

Истиче да ауто-путем кроз Београд више неће ићи транзитни путнички саобраћај. Камиони су, иначе, ишли досад кружним путем, али обилазницом и они и путнички саобраћај добијају краћу трасу.

"Сада ће они сви бежати на обилазницу, јер је ово све прави ауто-пут у пуној ширини, са нормалним саобраћајним оптерећењем. Нама из правца Будимпеште долази Е-70, Е-75 долази из правца Загреба, они се спајају у Добановцима, даље се наставља према Сурчину где се још прикључује и Е-63 који иде из правца Црне Горе, односно западне Србије", рекао је Мишић.

Истиче да ће ово бити најоптерећенији део ауто-путне мреже Србије.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво