Читај ми!

Шапић најавио нову апликацију за праћење јавног превоза почетком јула, које информације ће давати путницима

Градоначелник Београда Александар Шапић каже да се почетком јула појавити нова апликација за праћење аутобуса и да ће се комунална милиција све више видети у јавном превозу.

Александар Шапић је у Београдској хроници рекао да су први ефекти новог система наплате јавног превоза да је превоз дупло јефтинији, а грађани све више купују карте, иако се није ишло на репресивне мере.

"Имали смо пар дана контроле, сада ћемо да их повећавамо и све ће се више видети комунална милиција у јавном превозу, али до сада смо пуштали, јер смо желели да се људи мало навикну", рекао је Шапић.

Грађани се жале да им недостаје апликација која је омогућавала да виде где је тренутно аутобус, али и могућност да преко поруке знају колико је станица удаљен.

Шапић је замолио млађе Београђане, средњошколце, студенте, који су доста користили апликацију, да имају још мало стрпљења.

"Већ почетком јула ће онa да се појави. Ми нисмо могли да задржимо стари систем, јер нам нису дали кодове", објаснио је Шапић.

"Очекујем да почетком јула буде и ГПС, да буде и апликација на којој ћете моћи и да плаћате и да пратите где се налази аутобус, колико је удаљеност од станице, а спремамо још неке нове ствари у току лета“, рекао је градоначелник.

Подсетио је да ће бити више од 300 стајалишта на којима ће моћи да се купе папирне карте, које су сада доступне само у пословницама.

"То све очекујемо током јула, неке још додатне ствари спремамо", рекао је градоначелник.

О ребалансу буџета

Одборници Скупштине града Београда усвојили су одлуку о ребалансу буџета, који је у односу на буџет усвојен у децембру прошле године већи за 2,4 одсто.

"Потрудили смо се да максимално поведемо рачуна како се тај новац троши и на који начин се троши. Слагао бих вас кад бих рекао да смо у року од годину дана исекли све беспотребне трошкове, нисмо, али јако добро знамо колико смо трошкова исекли само у току прошлог лета, па смо у септембру месецу ребалансом буџета обезбедили новац за реконструкцију скоро 50 улица“, рекао је Шапић.

понедељак, 15. април 2024.
30° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво