Читај ми!

Радоман Кањевац: Нисам дао изјаву РТС-у, није ми јасно какву изјаву демантује "Хенкел"

Главни и одговорни уредник Радио Београда 2, Радоман Кањевац поводом саопштења компаније "Хенкел" истиче да у вези са признањем "Црни лист" није дао никакву изјаву РТС-у и да му није јасно какву његову изјаву демантује та компанија на сајту РТС-а. Наводи и да су као организатори акције "Тражимо загађивача године и заштитнике животне средине" обавестили компанију "Хенкел" о одлукама жирија још 29. маја.

"Није ми јасно какву моју изјаву у вези са признањем 'Црни лист' компанија 'Хенкел' демантује на сајту РТС-а, кад нисам, у вези са тим признањем, дао никакву изјаву за РТС", наглашава Радоман Кањевац, поводом данашњег саопштења компаније "Хенкел".

Истиче да о признањима "Зелени" и "Црни лист" одлучује жири, на основу бројних предлога појединаца, организација и новинара еколошких рубрика штампаних и електронских медија.

Наводи да су као организатори акције, "Тражимо загађивача године и заштитнике животне средине" обавестили компанију "Хенкел" о одлукама жирија још 29. маја.

"Они се јављају тек данас да демантују моју изјаву, коју сам дао само за један медиј, не као своју тврдњу него као једну од одлука жирија, донету на основу предлога Потрошачког саветника. Оно што стоји у том предлогу налази се на сајту Потрошачког саветника од 25. јануара 2022. године", указује Кањевац.

Уколико се испостави да су аргументи који стоје у том предлогу на било који начин спорни, Кањевац наводи да ће се, Радио Београд 2 и Покрет горана Војводине извинити компанији "Хенкел".

"Да бисмо то утврдили мораћемо, ипак, да сачекамо детаљнију аргументацију или крај судског поступка који се води у Зрењанину. До тада је наш програм, као и увек, отворен за све аргументе и сваку добру иницијативу компаније 'Хенкел'", поручује Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Радио Београда 2.

 

среда, 04. октобар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"