Читај ми!

УНС и НУНС траже процесуирање навијача који су претили Бранкици Станковић

Удружење новинара Србије осудило је "претеће скандирање" на јучерашњој кошаркашкој утакмици Партизан – Цедевита Олимпија у дворани "Арена“, којим се поново вређа главна и одговорна уредница "Инсајдера" Бранкица Станковић, и тражи да одговарају навијачи који су јој јуче, али и прошлих година претили и скандирали јој увредљиве поруке.

УНС подсећа да су навијачи узвикивали исте увредјиве поруке као пре 14 година, када је Бранкица Станковић добила полицијску заштиту.

"Скандирање у Арени исто као пре 14 година - само сада још гласније, али фокус погрешан. Није Б92 него Инсајдер ТВ. Свако скандирање хулигана је јасна претња и очекујем да институције реагују. Што се тиче оних који "ћуте", разумем их - није паметно замерити се хулиганима“, написала је Станковићева на Твитеру.

УНС наводи да су застрашивање и претње новинарима неприхватљиви и да виновници оваквих вербалних напада морају да сносе одговорност.

Истиче се да овакво понашање дела публике мора да наиђе на осуду клубова и организатора такмичења.       

Независно удружење новинара Србије (НУНС) затражило је од Тужилаштва да покрене истрагу и процесуира хулигане који су на синоћној утакмици вређали и претили Станковићевој. 

"Имајући у виду да је због експлицитних претњи које су јој упућене пре 14 година Бранкица Станковић живела под полицијским обезбеђењем, сматрамо да је Тужилаштво требало да реагује само и да покрене поступке против припадника хулиганских група које отворено угрожавају безбедност сваког ко укаже на опасност њиховог деловања", саопштио је НУНС.  

Такође, НУНС указује челницима наших највећих клубова, који, како се наводи у саопштењу, инсистирају да се прекине утакмица када се вређају чланови њихових породица, да то учине и случају Бранкице Станковић, и да се ти навијачи удаље са утакмице.

среда, 04. октобар 2023.
25° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"