Читај ми!

Младеновић: Деца која су се утопила су скакала са понтона, не користити неуређена купалишта

Двојица дечака су се јуче утопила у Савском језеру на Ади Циганлији. Претпоставља се да су обележавали крај школске године. Марко Младеновић из Ронилачке јединице Жандармерије рекао је за РТС да је дежурна екипа на терен изашла чим је добила позив и да су тела брзо извучена. Апеловао је на грађане да не користе неуређена купалишта и да нарочито обрате пажњу на децу.

Дечаци који су се јуче утопили у Савском језеру су били ученици Саобраћајне школе у Земуну и Техничке школе "Лола" у Железнику. Претпоставља се да су на Ади Циганлији обележавали крај школске године.

Командир у Ронилачкој јединици Жандармерије Марко Младеновић рекао је за РТС да је дежурна екипа на терен изашла чим је добила позив и да је ронилац врло брзо пронашао оба тела.

Подсетио је да купалишна сезона није почела, чак и на оним местима која су током лета предвиђена за купање.

"Они су били на месту где кајакаши имају своје тренинге. Ту су скакали са неког понтона", навео је Младеновић.

Истакао је да није познато да ли су младићи били под утицајем алкохола.

Апел да се не користе неуређена купалишта

Младеновић је навео да МУП користи сваку прилику да преко медија и друштвених мрежа апелује на све грађане да се обрати пажња на децу поред воде и да не користе неуређена купалишта.

"Апелујемо на власнике сплавова, пловних објеката на рекама да се води рачуна о безбедности, да се користе заштитни прслуци и да се не улази у воду у алкохолисаном стању", напоменуо је Младеновић.

Истакао је да никако не треба ускакати у воду и помагати особи која се дави.

"Порука је да се никако не улази у воду, јер у тим ситуацијама када се неко бори за живот, он је склон да повуче другог са собом под воду. Наша препорука је да се или позове упомоћ или да се пружи неки чврсти предмет или уже на шта лице може или да се довуче до обале, али никако не улазити у воду за лицем које се дави", објаснио је Младеновић.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво