Читај ми!

Невреме широм Србије – ванредна ситуација у Александровцу, бујичне поплаве у Косјерићу, нови проблеми у Коцељеви

Општину Александровац у касним поподневним сатима захватило је снажно невреме праћено јаком кишом и градом. Због штете причињене у самом граду проглашена је ванредна ситуација. Невреме је захватило и општину Косјерић, излили су се бујични потоци и поплавили двадесетак објеката. Обилна киша и у коцељевачком крају, где је већ десетак дана на снази ванредна ситуација због проблема од претходних падавина.

Јако невреме праћено обилним падавинама и градом у касним поподневним сатима захватило је општину Александровац. Највећа штета причињена је у самом граду, где је Штаб за ванредне ситуације заседао током вечери и прогласио ванредну ситуацију.

Поплављене су породичне куће, оштећена је путна инфраструктура, а вода је продрла и у кухињу предшколске установе "Наша радост" због чега градски вртић неће радити наредних дана док се вода не повуче и не изврши потпуна дезинфекција.

Екипе су на терену и радиће се током ноћи. Због високог водостаја реке Расине поједини делови града су одсечени, јер се преко моста не може механизацијом.

Ванредна ситуација је, осим у Александровцу, проглашена и на подручју више месних заједница.

Обилне падавине и коцељевачком крају. Излили су се Расница и Лукинац и бројни потоци.

Под водом су пољопривредно земљиште и путеви. У општини Коцељева је ванредна ситуација већ десетак дана због проблема изазваних претходним падавинама и изливањем водотока.

Јако невреме касно после подне захватило је и општину Косјерић. У МЗ Брајковићи излили су се бујични потоци и поплавили двадесетак објеката, али су ватрогасно-спасилачке екипе на терену и вода се избацује пумпама.

Нема опасности по становништво, а вода се повлачи из објеката. И пут Косјерић–Ваљево отворен је за саобраћај, који је био у прекиду. Има штете и на пољопривредном земљишту и на инфраструктури.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се