Читај ми!

Мачвански округ после невремена – ванредно у четири општине, ниво река у опадању

Жељко Марјановић, командант окружног штаба за ванредне ситуације, начелник Мачванског округа изјавио је за РТС да је према последњим информацијама ниво река у опадању на територији округа. Истиче да је у Лозници, Шапцу, Коцељеви и Владимирцима током јучерашњег дана проглашена ванредна ситуација.

Обилне падавине условиле су изливање водотока и бујичне поплаве у појединим деловима земље. У Мачванског округа, у селу Горња Врањска евакуисано је двадесет четворо мештана, вода је нанела велике штете у домаћинствима и на пољопривредном земљишту, а уништени су бројни локални путеви.

У селу Обрва код Краљва од хиљаду хектара пољопривредног земљишта, под водом је било 300 хектара, засади су 200. Вода се повлачи, али је земља натопљена и споро отиче.

Жељко Марјановић, командант окружног штаба за ванредне ситуације, начелник Мачванског округа изјавио је за РТС да су према последњим информацијама на територији округа све реке у опадању, те да вода се повлачи у корита, као и да нема опасности од поплава. 

"Дежураћемо поред река у наредном периоду како би видели да ли ниво воде евентуално расте да бисмо интервенисали. То је први корак", каже Марјановић.

Према његовим речима, у Лозници, Шапцу, Коцељеви и Владимирцима током јучерашњег дана проглашена је ванредна ситуација, али вода полако опада. "Локални путеви у Владимирцима су у прекиду. Када је реч у осталим деловима округа нема прекида", објашњава Марјановић.

Начелник Мачванског округа Жељко Марјановић закључује да ће комисија изаћи накнадно на терен у деловима округа где је ванредна ситуација како би установила штету и да би се мештанима помогло.

среда, 27. септембар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"