Читај ми!

Савет родитеља противи се прекиду наставе у згради "Рибникара"

Савет родитеља ООШ "Владислав Рибникар" саопштио је да се противи прекиду наставе у постојећој згради школе, истичући да је број деце која иду на наставу у благом повећању. Наводе и да су државним органима упутили неколико захтева.

Представници Савета родитеља Огледне основне школе "Владислав Рибникар" навели су у изјави да су о одлуци о прекиду наставе у згради школе у којој се догодило масовно убиство сазнали преко медија.

“С обзиром на то да смо јуче, 29.05.2023. године из медија сазнали о наводним одлукама које се тичу прекида наставе у ООШ „Владислав Рибникар" са датумом 02.06.2023. године као и претварању објекта школе у Меморијални центар и трајном измештању наше деце на нову локацију, дубоко погођени овим информацијама а без потврде о веродостојности истих, обратили смо се државним органима са дописом и захтевима”, наводи се у изјави коју потписује Савет родитеља.

Истакли су да је јуче на настави у ООШ “Владислав Рибникар" било преко 800 ученика у обе смене и да је тај број у благом повећању од првог дана повратка у школу.

Захтеви Савета родитеља

Први захтев је да се ђацима који то желе омогући да школу заврше по плану и школском календару у објекту школе. “Савет родитеља је апсолутно против иницијативе да се школска година заврши за сву децу, која желе да иду у школу, 02.06.2023. године”, наводи се у изјави.

Други захтев је да се испуне сви захтеви које је усвојио Савет родитеља на седници од 9. маја, укључујући и хитну реконструкцију школе без промене намене објекта, уз апсолутну  подршку иницијативи да се  обележи  сећање на жртве. “Захвални смо Влади Србије на досадашњем ангажовању на испуњењу наших захтева и очекујемо брзо решавање осталих”, истиче се у изјаво.

Трећи захтев је да се за сваки евентуални будући захтев који се тиче промене начина одржавања наставе у ООШ ”Владислав Рибникар" консултује Наставничко веће и Савет родитеља. Савет родитеља даје пуну подршку наставном кадру ООШ „Владислав Рибникар".

На крају, захтевају да се што пре на увид да копију Записника ванредног инспекцијског надзора над радом ООШ ”Владислав Рибникар."

Како су истакли, на састанку Савета родитеља одржаном јуче, изгласано је поверење председнику Савета родитеља Игору Ђорђевићу, док је усвојена одлука о разрешењу Бојане Недељковић са места заменика председника Савета родитеља. Јелене Радуловић је постављена за заменика председника Савета родитеља.

Да подсетимо, у Председништву Србије јуче је одржан састанак којем су присуствовали Миланка Негић, мајка девојчице страдале у масакру, Бојана Недељковић, као и представници свих релевантних државних установа и председник Србије Александар Вучић. Тада је договорено да се школска година у ОШ "Владислав Рибникар" заврши 2. јуна.

петак, 29. септембар 2023.
25° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"