Читај ми!

"Дадов" отвара врата деци, родитељима и наставницима из "Рибникара"

Ђаци из ОШ "Владислав Рибникар", који не иду у школу, од данас су на ваннаставним активностима у установама културе. Једна од локација је позориште “Дадов”, где ће се пружати психосоцијална помоћ деци, родитељима, наставницима који су погођени трагедијама које су се догодиле почетком маја.

Ученици из Основне школе "Владислав Рибникар'' који не иду у школу добили су распоред у којим ће установама културе боравити ове седмице.

Сваког дана биће на другој локацији имати ваннаставне активности. Неки ће наставу имати у Библиотеци града Београда, други у Педагошком музеју и Културном центру Београда, или у Музеју града Београда.

Једна од локација је позориште "Дадов", где ће се пружати психосоцијална помоћ деци, родитељима, наставницима који су погођени трагедијама које су се догодиле почетком маја.

За све њих "Дадов" отвара врата у 10 часова, каже Хана Кораћ из Радне група за подршку менталном здрављу и сигурности младих и додаје да нису потребни ни заказивање, ни упут, ни здравствена књижица.

"Овде ће се првенствено разговарати, неће се спроводити медицински третман, овде ће колеге који су искусни и који су ефикасни у раду, разговарати са децом, родитељима и наставницима", рекла је др Кораћ.

Према њеним речима, установа ће радити континуирано у наредних годину дана и биће доступна свима која је потребна психосоцијална подршка. 

"Министарство просвете у сарадњи са Радном групом ради на томе да организује активности које ће бити и друге природе, то ће се обављати искључиво у ‘Дадову’ и у школама које су погођене и даље, веома велики тим људи ради на томе и то би требало да знамо наредних дана", каже др Кораћ.

Што се тиче деце која се вратила у школу, постоји мишљење, како у струци тако и ван ње, да деца треба да остану у заједници, рекла је др Кораћ.

"Видимо да су деца почела да стварају нека нова правила, да су се додатно зближили, да су почели да воде рачуна да буду тихи и обазриви у простору зграде где се догодио злочин, а наш посао је да их кроз психосоцијалну помоћ додатно оснажимо и пружимо интензивнију подршку кроз разговор", рекла је др Кораћ.

недеља, 24. септембар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"