Читај ми!

Невреме у већем делу Србије - ванредно и у делу Пожеге, двоје деце евакуисано у Футогу

Током данашњег дана невреме је захватило већи део територије Републике Србије. Проглашена је ванредна ситуација на делу територије општине Пожега у месним заједницама Отањ, Јелен До, Попратиште, Тучково, Засеље и Врањани.

На снази је и даље ванредна ситуација која је јуче проглашена због последица изазваних великим падавинама на делу територије града Ужица у местима Каран, Рибашевина, Луново Село, Трнава и Гостиница.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, укупно 95 ватрогасаца-спасилаца са 47 возила, 34 пумпе за испумпавање воде и 8 припадника Специјалистичког тима за спасавање и рад на води са три возила и два чамца ангажовани су од јуче на евакуацији грађана, црпљењу воде и гашењу пожара који су изазвани ударом грома.

Невреме које је погодило Нови Сад, узоковало је поплаве у појединим улицама у приградским насељима Футогу, Кисачу, Руменки и Ковиљу. На територији захваћеним временским непогодама данас је евакуисано двоје деце у Футогу што је укупно 12 евакуисаних лица од почетка јучерашњих падавина.

"Поплављен је део улица уз насип. Овај део је плавио и претходних година, када би дошло до већих падавина. Наше екипе су на терену и раде на испумпавању, односно пребацивању те воде у део ближи Дунаву, како бисмо спречили да вода продре у куће. Вода је током дана продрла у подруме неких кућа. У једном тренутку смо морали интервенисати, а из једне куће у коју је продрла вода, евакуисали смо два детета и пребацили их на сигурно. Наше јединице ће дежурати и током ноћи, објашњава Стојан Миловац, командант Ватрогасно спасилачке бригаде Нови Сад. 

Све дежурне градске службе су на терену, и помажу грађанима у санирању настале штете. Помоћ пружају и приватне фирме. Грађани проблеме могу пријавити на бројеве телефона Градске управе за инспекцијске послове: 021/4872-402 и 021/4872-403 или на мејл адресу:  dispecer@inspekcija.novisad.rs

Током јучерашњег и данашњег дана на територијима захваћеним временским непогодама, било је укупно 29 интервенција црпљења воде у Ужицу, Чачку, Ваљеву, Крагујевцу, Нови Саду, Јагодини и Краљеву.

Нормализовано је снабдевање електричном енергијом на територији општине Ивањица.

Путни правци у Златиборском округу су већином оспособљени.

Због одрона на путу Љубовија-Пецка саобраћaj се и даље одвија једном траком, а надлежне службе су на терену.

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица су на терену и наставиће са превентивним обиласцима терена и критичних тачака на угроженим подручјима.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару