Читај ми!

Данас нови протест "Србија против насиља" у Београду

У Београду ће бити одржан четврти по реду протест "Србија против насиља". Окупљање ће почети у 18 часова испред Дома Народне скупштине и, према најавама организатора, трајаће до 22 сата.

Према најавама, мост Газела овај пут неће бити блокиран, а део опозиционих странка најавио је да ће током данашњег протеста направити “прстен око РТС-а” и поручио да не одустају од раније изнетих захтева.

“Кренућемо са трга испред Народне скупштине ка РТС-у, и то Булеваром до Правног факултета и Таковском до јавног сервиса. Направићемо прстен око РТС-а зато што је то сервис свих грађана Србије”, рекао је раније шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић.

Алексић је позвао грађане да на скуп понесу по један цвет као симбол борбе против насиља, мржње и подела, али и као симбол туге.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво