Читај ми!

Скраћени часови у ОШ "Владислав Рибникар", у току ванредни инспекцијски надзор

У Основној школи "Владислав Рибникар" почела настава са скраћеним часовима, без оцењивања, прозивања и уз присуство по шест полицајаца у свакој смени. Деца која не желе или не могу да се настави придуже моћи ће да остану код куће, уз допис родитеља и неће имати неоправдане изостанке. Више од 200 родитеља захтева да се школска година за "Рибникар" заврши и да 3. мај, дан трагедије, буде последњи дан школске године. Просветна инспекција почела је ванредни инспекцијски надзор, потврђено је РТС-у.

Настава у Основној школи "Владислав Рибникар" настављена је данас са скраћеним часовима, без оцењивања, прозивања и уз присуство у школи шест полицајаца у свакој смени.

Јуче је у школи одржан састанак групе родитеља VII-2, одељења у ком се догодила трагедија 3. маја, са неколико министара и представником кабинета председнице Владе. Они су дошли у школу са одговорима на захтеве родитеља, али је одложено саопштавање за наредну седницу. Родитељи су поновили захтев да се настава обустави и школска година заврши закључно са 3. мајем.

Састанку, који је трајао нешто више од два сата, присуствовала је министарка правде Маја Поповић, министарка за бригу о породици Дарија Кисић, саветник председнице Владе Младен Башић, државни секретар у МУП-у Жељко Бркић, државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек.

Нико од представника Владе није желео пред медије након састанка.

Више од 200 родитеља деце из "Рибникара" придружило се иницијативи да одмах буде обустављено извођење наставе у постојећој згради те школе и да се радна школска година оконча са 3. мајем, када је ученик седмог разреда убио деветоро ђака и чувара те школе.

"Суштина иницијативе је да школска година буде одмах прекинута закључно са 3. мајем, као даном кад се догодио трагичан догађај и од кад ништа више није нормално и не може тек тако да се врати у нормалу, нажалост", каже  Војин Шаљић, представник групе родитеља у ОШ "Владислав Рибникар".

"План за наставак школовања који се спроводи од 10. маја штетан по развој великог броја ученика (ако не и свих), и једино решење је моментални прекид наставе и окончање радне школске године. Школска година се на трагичан начин завршила 3. маја. Сваки дан после тога није наставак школске године него вештачко прављење да се ништа није десило. А десило се. Деца су нам убијена у школи", навели су родитељи у иницијативи.

У ОШ "Владислав Рибникар" је 3. маја у масовном убиству страдало je осморо деце и радник обезбеђења, док је једно дете подлегло повредама након 12 дана.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво