Читај ми!

Настављени протести пољопривредника

Протести пољопривредних удружења настављени су широм земље.

Протести пољопривредника у Богатићу и даље трају. Блокирана је централна раскрсница.

Двојица највећих произвођача у Мачви јуче су просули 2,4 тоне млека које им нису откупљене. За сирово млеко које су хтели да дају у хуманитарне сврхе, кажу да им се нико није јавио.

Пољопривредници из јужног Баната у Панчеву од јутрос блокирају и нови и стари пут за Београд, а возила пропуштају на пола сата.

Ненад Трајковић, млекар из Скореновца каже да његово удружење није добило позив на преговаре и да ће блокирати путеве до испуњења захтева.

Са 45 трактора, суботички пољопривредници су први пут, током тродневног протеста, блокирали најпрометнију суботичку саобраћајницу - подвожњак код жељезничке станице у улици Максима Горког.

Представник паора, Мирослав Матковић рекао је да ће блокада трајати "до даљњег" односно до испуњења њихових познатих захтева који су достављени Влади Србије.

"Нико нас није звао на разговор и нити нам послао било какав допис", рекао је Матковић новинарима.

На подвожњаку код жељезничке станице 1. маја ове године почела је реконструкција пута и жељезничког надвожњака у оквиру радова на прузи Нови Сад - Келебија, односно брзе пурге Београд-Будимпешта.

Након 48 сати проведених у индустријској зони, пожаревачки пољопривредници блокирали су Ђердапску магистралу код Пожаревца. Тврде да остају ту до испуњења захтева.

Пољопривредни произвођачи, који од уторка протестују у Краљеву, у 13 сати су у Самаилима блокирали стари пут Краљево–Чачак, а од 14 часова и Камиџорски мост на путу Краљево–Крагујевац.

Како су најавили, блокаде ће трајати два сата, до 15, односно 17 сати. Пропуштају се возила Хитне помоћи, као и аутомобили са малом децом.

Колона трактора, коју је у полиција у уторак зауставила на кружном току на улазу у Краљево, и даље је на Ибарској магистрали која је на том месту блокирана. 

Влада Србије раније је саопштила да је током разговора са пољопривредницима више пута нагласила да једино што не може да понуди је загарантована цена млека, јер тако нешто није могуће учинити са ценом било којег производа.

Председница Владе Србије позивала их је на наставак разговора у било којем тренутку.

Пољопривредници данима протестују широм Србије након што су представници више пољопривредних удружења у понедељак разговарали у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић и председником Одбора за пољопривреду и Народне сељачке странке Маријаном Ристичевићем, а после састанка су изјавили да нису задовољни разговором јер, како су рекли, није испуњен ниједан њихов захтев.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво