Читај ми!

Професорка Надежда Басара од 5. јуна лечи пацијенте из региона

Светски признати онколог, хематолог и трансплантатор матичних ћелија са Балкана, проф. др Надежда Басара убудуће ће радити у једној приватној клиници у Црној Гори.

Професорка Басара ће почев од 5. јуна амбулантно дијагностиковати и лечити онколошке и хематолошке болести код пацијената из Црне Горе, Србије и са целог Балкана.

За оне који нису у могућности да дођу до Подгорице, професорка Басара ће преко мејла клинике давати своје мишљење.

Басара је претходно била дугогодишња директорка одељења за интерну медицину у болници "Свети Фрања" у немачком граду Фленсбургу.

Ужа специјалност проф. др Надежде Басаре су матичне ћелије и њихова трансплантација. У последњих десет година успешност преживљавања пацијената, две године по трансплантацији, код проф. Басаре је највиша у свету – чак 88 одсто.

О изузетном научном статусу и истакнутој позицији проф. др Надежде Басаре у академским круговима сведочи и то да је професорка Басара испитује студенте као председник комисије на завршном испиту из медицине на Универзитету у Килу и лекаре на специјалистичком испиту из хематоонкологије.

Др Басара је и ментор докторантима и гостујући професор на Медицинским факултетима у Београду и Нишу.

Басара је једина докторка одликована највишим орденом у историји Српске Православне Цркве за хуманост и заслуге у лечењу, Орденом Св. Саве Другог Реда, као и највишим одликовањем за заслуге у лечењу, Малтешког реда Немачке.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво