Читај ми!

Милена Васић: Родитељи деце из "Рибникара" желе да се деца врате у школу, али не на то место

Милена Васић из Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" рекла је да родитељи желе да се деца врате у школу, да имају ритам, да се интегришу са вршњацима и наставницима, али не у простору те школе и моле за помоћ Град и надлежне да им помогну како то да реше.

У име родитеља, Милена Васић је захвалила полицији на брзој интервенцији и извођењу деце из школе, као и екипама хитне помоћи које су пружала помоћ повређеној деци и родитељима који су чекали вести о деци.

"Надамо се да ће и двоје другара који су тешко повређени бити добро, молимо се за њих сваки дан", рекла је Милена Васић.

Како је објаснила, родитељи су од школе добили мејл којим су обавештени да ће деца из боравка кренути у понедељак у школу, а остала деца у среду. Како каже, ту одлуку је донео Кризни штаб без учешћа представника родитеља.

"У суботу смо ишли по сахранама и тек увече су кренуле да стижу поруке родитеља. Тражили смо хитну седницу Савета родитеља да ревидирамо ову одлуку Кризног штаба, која је ипак донета без родитеља. Јединствен је став родитеља да деци треба повратак у школу, треба им ритам, треба им интеграција са вршњацима, са наставницима, али не на том месту", нагласила је Милена Васић.

Она је у име родитеља упутила молбу и Граду и свим надлежнима да помогну у решавању тог техничког проблема.

"Сусрет са траумом је неминован, нико не бежи од разговора, али деца треба ту да пролазе и питају да ли је ту гробље деце. Нама је потребна структура, отворен је боравак да дођу она деца која желе, ко не жели не мора, и онда имате двоје деце која су дошла и која су изложена. Нама је потребан систем", истакла је Милена Васић.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се