Читај ми!

Од сутра ће у свим школама у Србији бити присутни полицајци

Од понедељка, у свим школама у Србији од 8 ујутро до краја наставе биће присутни полицијски службеници који ће превентивно деловати, каже Данило Стевандић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова. Професор Младен Милошевић са Факултета безбедности Универзитета у Београду сматра да би далекосежно требало предузети много више мера, како би се избегли трагични догађаји.

Данило Стевандић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, рекао је за РТС да ће у току ове године МУП запослити нових 1.200 полицијских службеника.

"Већ сутра од 8 часова, пре почетка наставе, у свим школама у Србији, а има их око 1.800 биће присутни полицијски службеници све до краја наставе који ће превентивно деловати да не дође до прекршаја и спречавати њихово извршење", рекао је Стевандић.

Ангажовањем додатних 1.200 полицајаца, каже, обезбедиће се да свака школа има полицијског службеника који ће бринути о безбедности ученика и запослених.

"Посебан акценат ставићемо и на ученике у саобраћају у зонама школа, као и на откривање ватреног оружја, психоактивних супстанци...", рекао је Стевандић.

Нагласио је да ће, осим у зонама школа, у наредном периоду бити појачано ангажовање полицијских службеника на свим јавним местима где се окупља велики број грађана – на трговима, улицама, железничким и аутобуским станицама, спортским приредбама.

Професор Младен Милошевић са Факултета безбедности Универзитета у Београду сматра да ће ове мере, како је рекао, допринети осећају боље сигурности, али далекосежно би требало да предузмемо много више мера.

"Ако ви све пребаците на полицију цела прича пада у воду, зато што смо сви одговорни за ово што се десило, што значи да треба да се сви укључимо. Уколико се сви не укључимо и уколико се не направи озбиљан план, али да се тај план испуни, мислим да ће тешко те мере моћи дугорочно да се остваре", рекао је Милошевић.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво