Читај ми!

Исклизнуле цистерне са сумпорном киселином на прузи код Зајечара, нема цурења

Две цистерне са сумпорном киселином исклизнуле су код села Трнавац између Зајечара и Прахова. Цистерне нису оштећене, није било превртања, нема цурења сумпорне киселине, нема никакве опасности по људе и животну средину, саопштава "Инфраструктура железнице". Заједничка железничка комисија утврдиће узрок исклизнућа цистерни. У прекиду саобраћај на прузи Зајечар–Прахово.

У зајечарском насељу Трнавац, на прузи Зајечар–Прахово, са пруге су исклизнуле две железничке цистерне са сумпорном киселином, из састава теретног воза.

истерне су исклизнуле у 4.50 са по једном осовином и нису оштећене. Није било превртања цистерни и из цистерни нема никаквих цурења сумпорне киселине. Нема никакве опасности по људе и животну средину", саопштава "Инфраструктура железнице".   

Одмах су на лице места изашле ватрогасне екипе, екипа МУП-а, као и заједничка железничка комисија, која ће утврдити узрок овог акцидента, наведено је у саопштењу предузећа "Србија карго".

У саставу теретног воза било је петнаест вагона, а са по једном осовином исклинузнуле су трећа и дванаеста цистерна од локомотиве. Приликом овог исклизнућа оштећени су колосек, као и ваздушни вод између 11. и 12. кола.

Железнички саобраћај на прузи Зајечар–Прахово тренутно је у прекиду, а отказана су и два путничка воза на овој релацији.

Помоћни воз "Инфраструктуре железнице Србије" за рашчишћавање последица ванредних догађаја кренуо је ка месту исклузнућа, како би пруга што пре била оспособљенa за поновно успостављање саобраћаја.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара