Читај ми!

Од почетка године у саобраћају страдале 134 особе

Од почетка године 134 особе су погинуле у саобраћају. Сваки 35. погинули је дете. Најновија анализа Агенције за безбедност саобраћаја показује да је у поређењу са истим периодом из прошле године дошло до смањења смртног страдања, али је то недовољно да би се потврдио тренд опадања.

Повећање смртног страдања, у току 2023. године, забележено је код старијих лица, за око 32 одсто, тачније погинуло је 10 особа више, старијих од 65 година.

Ове године погинуло је више пешака, за око 9 одсто, бициклиста за око 63 одсто, док је путника и возача на мотоциклу (МОТ), погинуло пет пута више у односу на 2022.

Из Управе саобраћајне полиције саопштавају да ће 22.178 власника возила добити позив на кућну адресу да се у законском року, на прописан начин, изјасне о томе ко је спорног дана у утврђеном времену управљао возилом, начинивши прекршај прекорачња брзине током "спид маратона" од 17. до 23. априла, а који су снимљени на путевима у нашој земљи без заустављана возила.

Координационо тело Владе Републике Србије покренуће иницијативе након усвајања Националне стратегије безбедности саобраћаја и Акциони план за период 2023 - 2030. године.

У видео-снимку на почетку текста можете погледати гостовање директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранка Стаматовића.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво