Читај ми!

Ванредна акција давања крви у Врању као подршка нишкој Kлиници за кардиохирургију

Редовне су акције добровољног давања крви у Пчињском округу, и редовно се грађани одазивају. Сада је хуманитарно удружење "Kоце заувек" из Врања организовало ванредну акцију, а крв је намењена Kлиници за кардиохирургију у Нишу где су лекари претходних месеци оперисали пацијенте и викендом без накнаде како би смањили листе чекања.

Свака акција је посећена и крв која се прикупи потребна јер крв живот значи. Да захвале и подрже лекаре на нишкој кардиохирургији, долазе добровољни даваоци.

"Направили су један диван подвиг, њима шта је најпотребније у раду – деривати крви, ми ћемо данас педесетак јединица да прикупимо и нека је њима срећан рад, и хвала им за то што су урадили", рекао је Благоје Kоцић из удружења "Kоце заувек" из Врања

"Ми свакако имамо одличну сарадњу са Kардиоваскуларном хирургијом у Нишу, наравно они су једни од великих потрошача крви, тако да је веома значајна не само ова већ и било која акција коју организујемо. Свакако су залихе за сада стабилне, нема потребе за неком посебном крвном групом, тако да су све крвне групе добродошле и увек је добро да крв чека пацијента, а не пацијент крв", навео је др Петар Стојановић из Завода за трансфузију крви Ниш.

Удружења из Врања, волонтери Црвеног крста и нишки Завод за трансфузију крви континуирано организују акције добровољног давања крви.

Важно је неком помоћи – у томе су сви даваоци сагласни. Удружење "Kоце заувек" постоји девет година, просечно, током једне акције буде прикупљено између 100 и 200 јединица крви.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара