Читај ми!

Саслушани власници предшколске установе осумњичени за прање новца

У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду саслушани су Јелена Т. (34) и Срђан Т. (30) због сумње да су као власници и одговорна лица Предшколске установе "Мега кидс" извршили кривично дело прања новца и продужено кривично дело пореске утаје.

Осумњичени брачни пар је на саслушању изнео своју одбрану, али су обоје одбили да одговарају на питања поступајућег тужиоца, објављено је на сајту тог тужилаштва.

Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор.

Иначе, полиција трага за још једном особом због сумње да је овом брачном пару помогла у извршењу кривичног дела пореска утаја.

Сумња се да су они, у периоду од 2019. до 2021. године, у намери да избегну плаћање пореза на добит, фалсификовали 323 готовинска рачуна добављача за робу и услуге, у вредности од 130.794.050 динара, приказујући их у финансијским књигама као трошкове.

Затим су, како се сумња, користећи ове рачуне противправно подизали готовину и на тај начин умањили и лажно приказали основицу за обрачун и плаћање пореза на добит предшколске установе и успут избегли плаћање пореза и доприноса на лична примања Ј. Т. На тај начин су, како се сумња, оштетили државни буџет за око 35.624.000 динара.

Нелегално стечени новац осумњичени су, како се сумња, интегрисали у легалне токове кроз инвестициона улагања у предшколску установу куповином непокретности и материјалних добара, а већи део готовине су користили за личне потребе.

У сефу, који је у власништву Срђана Т., на ком је овлашћење имала Јелена Т., пронађено је 68.600 евра и око 60 грама злата.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво