Читај ми!

Падобрански скок у спомен на 16 убијених радника РТС-а

Пре 24 године, у НАТО бомбардовању Радио-телевизије Србије убијено је 16 наших колега. Њима у спомен изведен је падобрански скок, са заставом која је носила ликове убијених.

Падобрански скок у спомен на 16 убијених радника РТС-а Падобрански скок у спомен на 16 убијених радника РТС-а

Чак и падобранци са више хиљада скокова рећи ће да неке посебно памте. Ово је један од таквих. Скакало се са заставом на којој су ликови радника РТС-а погинулих у НАТО бомбардовању.

"Кад су ме контактирали људи са РТС-a није било никаквих проблема да тај технички део око израде заставе реализујемо, мој друг је одштампао заставу, радници РТС-а направили решење, ја сам неку дорадио урадио и направио торбицу и то је било спремно да неко скочи. Надао сам се да ће неко са РТС-а да скочи, Гале или Дука, али некако су мене изабрали”, каже Иван Ђорђевић.

Скакало се на спортском аеродрому у Параћину.

"Аеро-клуб ‘Наша крила’ био је домаћин екипи РТС-а, наши падобранци су скочили из ‘утве 66’ са 1.500 метара и један од наших падобранаца је носио заставу радника РТС-а погинулих у бомбардовању”, истакла је Светлана Симић из тог аеро-клуба.

Такав догађај тражи и посебну службу. Уз протонамесника параћинског оца Ненада, служио је још један падобранац.

"Заставу је освештао, уз благослов владике браничевског Игнатија, наш члан клуба, епископ Методије", истиче падобранац Ненад Кузмановић.

Застава од 24 квадратна метра стала је у падобранску торбицу и екипа је полетела. Ветар је био јак, али повољан за развијање заставе. Тиме су се и падобранци прикључили турниру "Играјмо за 16".

"Захваљујемо у име организационог одбора што достојанствено чувате истину и сећање на погинуле колеге и све жртве НАТО бомбардовања 1999", рекао је радник РТС-а Ненад Милуновић.

Са аеродрома застава одлази на трибине турнира, красиће их до суперфинала у фудбалу.

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво