Читај ми!

Весић: Имамо идеју да јефтине станове градимо и за младе парове, медицинске раднике, професоре

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић каже да би пројекат градње јефтиних станова за припаднике служби безбедности могао да се прошири и на друге циљне групе, као што су млади брачни парови, професори, медицински радници и слично, али да је то за сада само на нивоу идеје.

Весић: Имамо идеју да јефтине станове градимо и за младе парове, медицинске раднике, професоре Весић: Имамо идеју да јефтине станове градимо и за младе парове, медицинске раднике, професоре

"Што се тиче станова за припаднике служби безбедности у овом тренутку се ради на том пројекту, припрема се и једна измена закона. Постоји идеја у Влади да се праве станови за друге циљне групе, као што су млади брачни парови, професори, лекари, медицинске сестре и тако даље. То је за сада само на нивоу идеје, а да ли ћемо ићи дубље у реализацију тог пројекта, то не могу сад да вам кажем", рекао је Горан Весић за Танјуг.

Додао је да се у Министарству грађевинарству, саобраћаја и инфраструктуре залажу за изградњу станова и за те циљне групе, али да то не зависи само од његовог министарства, већ да ли ће држава имати довољно средства да прошири тај пројекат.

"Зависи од тога колико држава има средстава и колико ће се на тај начин утицати на стамбену изградњу. Никада није добро да држава преузме водећу улогу када је у питању стамбена изградња, већ само да буде у овој мери присутна, као што је присутна сада са становима безбедности. Не може држава да буде једини градитељи и да на тај начин утиче на тржиште", рекао је Весић.

Што се тиче пројеката који ће бити завршени до краја лета, односно до краја године, министар је истакао, пре свега, да ће у јуну бити завршена обилазница око Београда до Бубањ потока.

"Када је реч о другим пројектима, у априлу ће бити завршен први део Моравског коридора од Појата до Макрешана. Касније, у септембру Крушевац ће бити прикључен на ауто-пут. До краја године завршићемо деоницу Сремска Рача–Кузмин, затим иде деоница Иверак –Лајковац", навео је Весић.

Како каже, у августу или септембру биће завршена и деоница Рума–Шабац, а касније до 2024. и до Лознице.

Навео је да је претходних дана пробијена и друга цев на тунелу Лаз и да би и тај део ауто-пута "Милош Велики" требао да буде завршен до краја године.

"То је део Прељина–Паковраће и Паковраће–Пожега, остало је мање од 20 километара који треба да буду завршени до краја године", рекао је министар.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво