Читај ми!

Честитке поводом Васкрса патријарху, свештенству и верницима

Председник Србије Александар Вучић честитао је Васкрс патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима. Честитке упутили премијерка Ана Брнабић и министри.

"Нека Празник над празницима у коме славимо радост вечног живота буде непресушни извор снаге и оптимизма. Чувајући своју веру и традицију и снажећи врлине мира љубави и толеранције – заједничким трудом, стрпљењем и мудрошћу бранимо наше државне интересе и доприносимо развоју Србије", истиче се у Вучићевој честитки коју је пренела прес-служба председника Републике.

"Српски народ налази се у сталној ситуацији борбе за сопствени опстанак, очување духа и снаге нације и зато, Ваша светости, верујем да ће празничне молитве и литургије допринети нашем јединственом одговору свима који желе понижење и нестанак Србије", нагласио је Вучић.

Како је навео, у времену изазова који се, као и пред целом светском заједницом, постављају и пред нашом земљом, очување мира и стабилности представља непоколебљиво сведочанство истине и љубави Божје.

"Честитајући Вам васкршње празнике, желим да их проведете у миру, љубави и радости", закључио је Вучић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је данас Ускрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и верницима који овај празник славе по јулијанском календару.

"Ускрс је празник вере, оптимизма, љубави и праштања, и у том духу грађанима који славе овај највећи хришћански празник желим да сачувају унутрашњи мир и негују толеранцију у нашем друштву богатом различитостима", навела је премијерка у ускршњој честитки.

У њеној честитки пише да "разумевање, солидарност и уважавање треба да остану основ и темељ нашег друштва и државе, која ће само заједничким напорима бити подједнако добро место за живот свих грађана Србије. У име Владе и у своје име, грађанима Србије честитам Ускрс са жељом да празник проведу у кругу најмилијих, породице и пријатеља. Христор васкресе", наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Васкрса честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, eпископу војном господину Арсенију и припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести. У честиткама се каже:

"Ваша светости, у име припадника Министарства одбране и Војске Србије и своје лично, срдачно Вам честитам наступајући Празник над празницима који за православни свет, као и све хришћане, представља радост над радостима – свесветло Христово васкрсење", написао је Вучевић.

И потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић упутила је честитку грађанима, верницима и свештенству који славе Васкрс.

"Свим грађанима упућујем срдачне честитке поводом великог хришћанског празника, у уверењу да ће духовна снага Васкрса, симболични тријумф живота, бити надахнуће да у овим тешким временима превазиђемо све изазове и искушења", наводи Гојковићева.

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали такође је честитао Васкрс.

"Желим Вам да празник који симболизује победу живота проведете у добром здрављу и срећи, испуњени миром и спокојем. Васкрс је време да се посветимо ближњима, али и да покажемо хуманост, поштовање, толеранцију и разумевање према свима који су другачији и различити. То је прилика да се подсетимо на хришћанске вредности и испунимо наша срца љубављу, добротом, праштањем. Христос васкрсе – ваистину васкрсе!“, поручио је Мали у честитки.

Васкрс је честитао и министар просвете Бранко Ружић.

"Васкрс је симбол новог почетка и празник наде и љубави. Дан који се прославља у кругу најмилијих и најближих, с миром у души и љубављу у срцу. Нека нас овај свети дан подсети на највеће вредности нашег друштва, као што су ново рађање, заједништво, међусобно разумевање и несебично давање. Радујмо се, праштајмо и поштујмо једини друге. Христос вaскресе!“, поручио је Ружић.

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић честитао је предстојећи Васкрс патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим верницима у Републици Србији који славе.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи