Читај ми!

Пашалић: Деца која живе и раде на улици у ризику од трговине људима

Заштитник грађана Зоран Пашалић нагласио је да су деца која живе и раде на улици наизложенија ризику од трговине људима, радне експлоатације и разних облика злостављања. Пашалић је позвао је надлежне органе да интензивирају активности у области заштите деце у уличној ситуацији.

Зоран Пашалић изјавио је  да су деци која живе и раде на улици у највећем броју случајева маргинализована, стигматизована и готово искључена из друштва, а ретко су им доступне услуге здравствене и социјалне заштите, наводи се у саопштењу омбудсмана.

"Врло су изложена ризику од трговине људима, разним облицима злостављања и експлоатације", истакао је Пашалић, поводом Међународног дана деце која живе и раде на улици.  

Апеловао на надлежне органе да интензивирају активности, уложе додатне напоре и превентивно делују како би се деци која живе и раде на улици олакшао приступ здравственој заштити, образовању и социјалним услугама. 

"Тражили смо, између осталог, од надлежних органа да се изменама закона о јавном реду и миру деца која живе и раде на улици у потпуности признају као жртве а не као починиоци прекршаја. Уједно, апелујем на надлежне органе да кроз интерсекторску сарадњу створе услове за ефикасну заштиту деце у уличној ситуацији", закључио је Пашалић.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара