Читај ми!

Шапић: Инсистирам да тужилаштво утврди коруптивне радње

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да ће инсистирати да тужилаштво утврди да ли је било коруптивних радњи и намештања тендера.

Одговарајући на питање о тврдњи Владимира Ђукановића да би тужилаштво требало да се укључи у истрагу о снимку – где наводно шеф кабинета градоначелника Београда Ненад Милановић нуди представницима турске компаније Кенткарт да им намести тендер за нови посао – и да би за то требало да Шапић кривично одговара, он је рекао да је задовољан што се тужилаштво укључује. 

"Не пратим шта говори Владимир Ђукановић, али се с њим слажем да треба и ја и сви други кривично да одговарамо, као што би требало да одговарају и они ако се испостави да су нас лажно оптужили и зато сам срећан што ће тужилаштво ући у читав предмет, у све што се дешавало у ових 13 година", рекао је Шапић. 

Објаснио је да брани интерес Града и да је спреман да поднесе оставку и да кривично одговара ако буде доказа о кривици.

"Ми ћемо инсистирати да тужилаштво утврди да ли је било коруптивних радњи, колико су снимали и о чему су разговарали, ми бранимо интерес Града и не да ћу поднети оставку, него сам спреман да крвично одговарам и ја и сви они који имају везе с тим снимком, ако за то имају доказ", рекао је градоначелник.

Навео је да уколико се испостави да елемената кривичног дела није било и да су то разговори које свако сме да води, обавеза је медија да то осуде. 

"Ми ћемо поднети кривичне пријаве за нарушавање угледа мене и свих нас ако кривичног дела није било и ваша је обавеза да то осудите и да подржите", рекао је Шапић и додао да се "не може прво у медије него у полицију". 

Он се питао и зашто они који га оптужују нису предали полицији доказе да је неко желео да то противзаконито уради, као и да нису објаснили за који тендер и јавну набавку им је шта нуђено и који су кораци који су урађени.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се