Министар Ружић честитао Дан студената: Симболишете промене и иновативне идеје које нас вуку напред

Министар просвете Бранко Ружић честитао је студентима и представницима студентских организација Дан студената – 4. април и навео да овај дан баштини снажну идеју јасне визије будућности и њихове улоге у друштву.

Захваљујући свом знању и образовању студенти су део друштва који симболише промене и иновативне идеје које нас вуку напред, навео је министар и истакао да су они наша будућност.

Ружић је указао на то да повећање броја високообразованих људи представља један од стратешких циљева Србије и нагласио да је то један од најважнијих услова за даљи развој наше земље, саопштило је Министарство просвете.

Према његовим речима, биће настављен континуирани дијалог у којем ће се ослушкивати потребе студената и биће им пружена потребна подршка, рекао је Ружић и подсетио да је стипендирање један од начина те подршке.

Додао је да Министарство обезбеђује широк спектар стипендија за студенте на различитим нивоима, као и да су од ове академске године први пут обезбеђена буџетска места на мастер студијама.

Министар Ружић је најавио и даља улагања у изградњу, реконструкцију и опремање зграда факултета широм Србије и додао да бити студент значи бити део популације која тежи новим знањима, вештинама и достигнућима.

Студентима је поручио да наставе да стичу нова знања која ће их одвести ка професионалном успеху.

Дан студената обележава се у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали 4. априла 1936. године, када је у протесту убијен 25-годишњи Жарко Мариновић, студент права.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се