Обележена годишњица рушења Варадинског моста

Поводом обележавања 24 године од рушења Варадинског моста и погибије Новосађанина Олега Насова, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић положио је венце на спомен-обележје код овог моста, а полагању венаца присуствовала је и породица настрадалог младића.

Према Ђурићевим речима, одмах по завршетку НАТО агресије приступило се изградњи нових мостова, будући да су након Варадинског моста срушени и Мост слободе и Жежељев мост.

"Сви памтимо прелажење војним скелама, чамцима, Дунав. Вратили су нас у средњи век, а оно што свакако не можемо да заборавимо, то је стварно тужан дан када је настрадао наш млади суграђанин Олег Насов. Материјална штета је свакако била огромна, тада је сравњена и телевизија Нови Сад, и рафинерија гађана више пута, срушени сви мостови", рекао је Ђурић.

Градоначелник Новог Сада је додао да, иако је материјална штета надокнађена, изгубљени животи не могу да се врате.

"Традиционално се сваке године сећамо и долазимо овде да обележавамо овај тужан дан како за породицу тако и за град Нови Сад и нешто је што никада не можемо вратити. Не можемо да вратимо људски живот Олега Насова, ни свих оних наших суграђана који су били убијени током НАТО агресије тих 78 дана бомбардовања нашег града и наше државе", рекао је Ђурић.

У бомбардовању 1999. године, поред Насова, погинуо је и Милан Бајић из Шангаја, као и неколико припадника полиције и војске, док су десетине Новосађана повређене током 78 дана свакодневног бомбардовања.

четвртак, 01. јун 2023.
17° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено