Вучић честитао новом председнику САНУ: Србији потребни мудрост, јединство и допринос сваког појединца

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Зорану Кнежевићу на избору за председника Српске академије наука и уметности.

Александар Вучић је у честитки пожелео Зорану Кнежевићу да "изузетну, тешку и одговорну дужност обавља на трагу добре традиције коју су славом овенчали неки од великана попут Панчића и Цвијића, Новаковића и Медаковића".

"Ову дужност преузимате у временима када су нашој Србији више него икада потребни мудрост, јединство и допринос сваког појединца једном циљу: да изађемо као победници у борби за развијену, мирну, стабилну, јаку и успешну државу", написао је Вучић.

Истакао је да су Кнежевићеви искуство и углед, као и залагање за слободу мишљења и рационалност у дискурсу, неопходни чинилац напретка на путу свеобухватног препорода Србије, не само економског, већ и образовног, духовног и културног.

"Модерна историја бременита је невољама и сваковрсним изазовима. Грађани наше земље са поуздањем гледају у главне институције државе, с правом тражећи мудро руковођење на свим пољима, које ће нас непогрешиво водити ка остварењу оних визија и циљева које дуго нисмо успевали ни да достигнемо, ни да остваримо", написао је Вучић.

Каже да је управо због тога Српска академија наука и уметности доспева у жижу пажње свих слободно мислећих људи и патриота који се боре за достојанство и напредак Србије, а који ће, уверен је, наћи и снагу и инспирацију у Кнежевићевом руководству.

"Још једном Вам честитам на избору, са надом да ћемо сви заједно из овог тешког историјског тренутка изаћи још јачи и мудрији, како би преци били поносни на нас, а потомци захвални за дела која ће остати иза нас", наведено је у честитки председника Вучића.

Скупштина Српске академије наука и уметности изабрала је раније данас астронома др Зорана Кнежевића за новог председника Академије.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије