Ко испуњава услове за упис на Криминалистичко-полицијски универзитет

Данас је почео конкурс за упис на прву годину основних студија Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду. Кандидати морају да испуне опште и посебне услове конкурса, а о чему је реч за РТС је говорила професорка Ивана Бодрожић.

Каква ће бити безбедност грађана, умногоме зависи од тога какви су кадрови којима је чување безбедности професија. 

Ту се школују будући полицајци, криминалисти, форензичари, информатичари обучени да открију сваку врсту високотехнолошког криминала. 

Од знања математике, преко добре информисаности до физичке форме за трбушњаке и склекове, све то мора да зна и уме неко ко жели да се школује за полицијске послове.

Професорка Ивана Бодрожић је рекла, гостујући у Дневнику РТС-а, да Криминалистичко-полицијски универзитет расписује конкурс за упис студената на прву годину студија на свим студијским програмима.

Студенти се могу пријавити од данашњег дана у наредне три недеље, закључно са 13. априлом.

Према њеним речима, кандидати морају да испуне опште и посебне услове конкурса. То су специфичне безбедносне провере, провере које се односе на здравствени статус, морфолошке карактеристике и психолошке способности.

"Безбедносна провера је нешто што мора да се уради јер наши будући студенти већ на првој години потписују уговор са МУП-ом као својим будућим послодавцем, па самим тим морају да испуне све услове који су неопходни за заснивање радног односа, рекла је Бодрожићева која на том универзитету предаје кривично право", рекла је професорка Бодрожић.

Слоган конкурса је: Знање, посао, каријера – то је једна од особености студирања на овом универзитету који не само да је најмлађи државни универзитет, већ је и једини специјализовани универзитет за стицање академских знања и вештина у области полицијске професије, истакла је Бодрожићева.

четвртак, 01. јун 2023.
19° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено