Додељене награде Виртус фондације

Компанијама и појединцима који су у претходној години највише утицали на развој заједнице кроз подршку хуманитарним акцијама, додељене су награде Виртус фондације Траг. Укупно девет признања уручено је на свечаности у Југословенској кинотеци.

Да добро не остане скривено – то је циљ награда за филантропију које су додељене 16. пут. Уживо после четири године, заслужени аплауз добили су они који су у том периоду чинили добра дела.

“Србија се нашла међу прве три земље у свету које су захваљујући многобројним добрим делима грађана и компанија оствариле велики напредак у годишњој светској листи доброчинства тако да смо у року од пет година са 132. места скочили на високо 28. место на светском индексу давања“, истакла је Биљана Дакић Ђорђевић, извршна директорка Траг фондације.

За награду Виртус било је пријављено готово 60 кандидата. Међу номинованима, чак и основци, што потврђује да се све раније стиче свест о важности давања.

"Ову награду бих посветила свима који су учествовали у прикупљању новчаних средстава за моју сестру и успели да победи ретку болест“, рекла је  Магдалена Станковић, која је добитница специјалне награде за подстицање вршњачке филантропије

Пре него што су добра дела појединаца утицала на то да се установе и признања за индивидуални допринос, награда Виртус била је намењена пословном сектору. Сарадња компанија са представницима цивилног друштва даје резултате и зато се посебно награђује.

"Компаније свој допринос могу да дају кроз новац, знање и време које улажу али такође и цивилни сектор пласирањем добрих пројеката који заслужују подршку и окупљање људи дају велики допринос“, навела је Наташа Ђурђевић, директорка корпоративних комуникација "Ђенерали осигурања" Србија.

У 2022. компаније и појединци издвојили су више од 42 милиона евра за различите иницијативе. Посебно је истакнут значај улагања у уметност, науку, заштиту животне средине и борбу за родну равноправност, јер су те области до сада биле испод радара донатора.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво