Пас Зиги прекинуо наставу у Винчи, основци се дружили са припадницима МУП-а

Пред више од две хиљаде деце у Основној школи "Никола Тесла" у Винчи полиција је одржала показну вежбу. Различите јединице МУП-а показале су оно за шта су најбоље обучене. Основци су могли да се упознају са наоружањем и опремом, од ватрогасаца спасилаца до припадника САЈ-а.

Пас Зиги, којег је јавност упознала током земљотреса у Турској, прекинуо је наставу основцима у Винчи. Тако је најавио дружење са припадницима МУП-а.

Готово сви делови МУП-а представили су најмлађима своју опрему, наоружање, али и вештине. Симулирана је акција хапшења осумњичених за крађу, а пас полицијске бригаде приказао је како проналази недозвољење материје.

Представљена су умећа у борилачким вештинама, а на крају су најновији полицијски хеликоптери „супер пуме“ прелетели основу школу.

МУП је представио и Средњу школу унутрашњих послова "Јаков Ненадовић", која се поново покреће. Нових 210 средњошколаца, сешће у клупе већ од првог септембра.

"Чекаће их пријемни испит који ће се састојати из четири дела - општег лекарског, специјалистичког лекарског прегледа, провера базично моторичких способности и психолошке селекције", објаснио је заменик начелника Центра за полицијску обуку Душан Максимовић.

Државни секретар МУП-а Жељко Бркић рекао је деци да је прилично емотиван и личан када говори о Средњој школи унутрашњих послова.

"Сам сам је завршио и могу да вам кажем да то није обична школа. Она је колевка српске полиције, она је одшколовала 38 генерација добрих и храбрих полицајаца, специјалаца, жандарма. У њу смо долазили као деца, а из ње смо одлазили као људи“, истакао је Бркић.

У МУП-у најављују још оваквих догађаја јер се најмлађи, на посебан начин, упознају са полицијом и стичу позитиван утисак о униформи.

среда, 07. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено