Србија и Италија потписале Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић и амбасадор Италије у Србији Лука Гори потписали су Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије.

Споразум је потписан у оквиру Форума за пословну и научну сарадњу Републике Србије и Републике Италије и од изузетног је значаја за велики број српских држављана који живе и раде у Италији, а којима је поседовање важеће возачке дозволе неопходно за обављање свакодневних животних и пословних активности, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Такође, закључивање Споразума омогућиће да српски држављани који имају пребивалиште у Италији замене важећу српску возачку дозволу (која није привременог карактера) за италијанску возачку дозволу, без полагања додатних теоријских или практичних испита у Италији, чиме се такође ослобађају и трошкова полагања теоријског и практичног дела возачког испита.

Србија и Италија су већ имале закључен Споразум о међусобном признавању замене возачких дозвола, који је ступио на снагу 8. априла 2013. године, а престао да важи 8. априла 2018. године.

Након тога  преговори око новог текста Споразума су се континуирано спроводили и на иницијативу МУП-а Републике Србије су започети и пре истека важења претходног Споразума.

четвртак, 08. јун 2023.
25° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено