Меморијална конференција "Предраг Марић" – о човеку који је Србију учинио безбеднијом

Управљање новим безбедносним ризицима - истраживање и развој симулација, назив је друге меморијалне конференције "Предраг Марић", a део је пројекта који је одобрио Фонд за науку. Одазвало се 70 аутора, стручњака и универзитетских професора.

Дугогодишњи помоћник министра унутрашњих послова, начелник Сектора за ванредне ситуације, предавач на Факултету безбедности Универзитета у Београду, идејни је творац система смањења ризика од катастрофа у Србији. Предраг Марић је цео радни век посветио ванредним ситуацијама, а однела га је глобална - ковид 19.

"Предраг Марић је своје знање примењивао у пракси и то је током ванредних ситуација у Србији потврдило колико је важно да на кључним и руководећим местима буду професионалци, учени и и стручни људи који ће управо тим вредностима пружити грађанима оно најпотребније - правовремено реаговање", рекао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

В. д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић каже да је на онима који су дошли после Марића задатак да његову визију и мисију развијају  и да Сектор буде што јачи и спремнији за оно што га чека.
 
Награда за најбољи научни рад припала је професорима Грађевинског факултета, а за изузетан стручни допринос некадашњем Марићевом сараднику Горану Пузовићу.
 
 "Једна од најдражих награда, признања које сам добио у целој својој каријери и једна обавеза да све оно што смо заједно нас двојица прошли у претходних десетак година наставимо даље. Предраг Марић је оставио један добар тим, оставио је добар темељ и оставио је Србију много безбеднију него што је била оног дана када је преузео Сектор за ванредне ситуације", рекао је Горан Пузовић, директор Србија вода.

Докторат, који Марић није стигао да одбрани, који се налази на Факултету безбедности, требало би да буде објављен ове године.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво