Упозорење полиције: У последња три дана десет страдалих у саобраћају, поштујте прописе

У саобраћајним несрећама у последња три дана погинуло је десет особа, а њих 63 је повређено. МУП позива учеснике у саобраћају да у наредном периоду повећају опрезност и поштују прописе како би се унапредила безбедност на путевима.

Упозорење полиције: У последња три дана десет страдалих у саобраћају, поштујте прописе Упозорење полиције: У последња три дана десет страдалих у саобраћају, поштујте прописе

МУП истиче да су у последња три дана највећи број погинулих, укупно шест, били возачи путничких возила, три погинула били су пешаци, а по један учесник у саобраћају смртно је страдао у својству возача бицикла и возача мопеда.

"Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири незгоде догодиле су се због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача нису користили сигурносни појас", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су по два учесника у саобраћају погинула су територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

"Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају", наглашава се у саопштењу.

У саобраћајним незгодама у току прошле године, у последњих десет дана марта месеца, погинуло је 20, а повређено 450 учесника у саобраћају.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво