Упозорење полиције: У последња три дана десет страдалих у саобраћају, поштујте прописе

У саобраћајним несрећама у последња три дана погинуло је десет особа, а њих 63 је повређено. МУП позива учеснике у саобраћају да у наредном периоду повећају опрезност и поштују прописе како би се унапредила безбедност на путевима.

МУП истиче да су у последња три дана највећи број погинулих, укупно шест, били возачи путничких возила, три погинула били су пешаци, а по један учесник у саобраћају смртно је страдао у својству возача бицикла и возача мопеда.

"Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири незгоде догодиле су се због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача нису користили сигурносни појас", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су по два учесника у саобраћају погинула су територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

"Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају", наглашава се у саопштењу.

У саобраћајним незгодама у току прошле године, у последњих десет дана марта месеца, погинуло је 20, а повређено 450 учесника у саобраћају.

среда, 07. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено