Весић: "Соко" за годину дана превезао скоро 3 милиона људи

Воз "Соко" који саобраћа на линији од Београда до Новог Сада и обратно од како је кренуо са радом пре тачно годину дана имао је скоро 20 хиљада полазака и превезао је скоро 3 милиона људи, рекао је за РТС Горан Весић, министар грађевинарства и саобраћаја.

Министар грађевинарства и саобраћаја Горан Весић рекао је да је воз Соко за само годину дана превезао три милиона људи и постао најпопуларнији превоз за људе који живе у Новом Саду и раде у Београду и обрнуто.

"Ми смо за ових годину дана имали 19,604 поласка, у којима смо превезли скоро три милиона путинка, нашу апликацију којом се купују карте користило је 120 хиљада људи, показали смо да имамо модеран и брз превоз који је најпопуларнији транспорт на релацији два града за људе који живе у једном и раде у другом. Показало се да железница може да буде превоз који људи користе у 21. веку" навео је Весић.

Додао је да ће до краја наредне године бити завршена пруга између Новог сада и Суботице, а да ће за четири године бити завршена и брза пруга која ће спојити Београд и Ниш.

"Ово је наша прва брза пруга, сада настављамо изградњу између Новог Сада и Суботице која је дужине 108 колометара и биће готова до краја 2024. године. Недавно смо потписали уговор о изградњи брзе пруге и између Београда и Ниша која је дужа од 220 километара и биће готова за четири године." истакао је Весић и додао да ће Србија до краја деценије имати скоро 500 километара брзих пруга. .

Министар најављује да ће брзо бити готова станица "Прокоп" која је почела да се гради пре 50 година.

"До 20. октобра ће бити завршена станица “Прокоп“, а морам да кажем да је она почела да се гради 1971. године, требало је нажалост 50 година да се станица заврши. Додаћу да нас очекује и реконструкција станице Нови Београд", рекао је Весић. 

петак, 31. март 2023.
14° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета